Nie czerwony. Oko ludzkie jest bardzo wyczulone na odcienie czerwieni i jeżeli w przyszłości jakiś element przyjdzie pomalować to zawsze będzie bardzo widać różnicę. Beż albo ten błękit aqua mi się podobają. Sam mam taki kamienisty/szary (seda stone) i jest OK, czasem wiadomo myjnie trzeba odwiedzić.
Nowa Octavia Tour- jaki kolor wybrać ?
Zwiń
X
-
Ja wybrałem taki jak mi się podoba, a nie taki jaki jest praktyczny i rozsądny.
To moje kolejne czarne auto i jakoś nie mam problemów z myciem co dwa dni - a jak to się mówi czarny prezentuje się lepiej - pod firmą jak postawię swojego obok beż cappucino kolegi i srebrnej firmówki, to raczej zdecydowana większości współpracowników jest zdania, że mój ładniejszy :P
Branie koloru nie metalicznego w czasach gdy mamy extra wodne lakiery to słaby pomysł - lakier metaliczny z dodatkowo warstwą lakieru bezbarwnego rysuje się od "patrzenia" a co dopiero nie metalik. Trochę aut w firmie obskoczyliśmy i czerwony czy niebieski nie metalik po kilku latach wygląda słabo - chyba, że ktoś ma czas i ochotę i poleruje, waxuje i pieści swoje autko.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irka68Zamówiłam szary satin a teraz zastanawiam się czy nie zmie nić na błękit aqua
Jak dla mnie to zwykły czerwony jak ma baca10 jest super(nie przepłacał bym następnym razem za kolor) .... jak bym myślał praktycznie to zwykły srebrny metalic a jak by mi coś do głowy strzeliło to czarna perła...żebym się nie nudził i spędzał czas na polerowaniu auta.
.......... :jaja (mam czarną perłę)
Zamieszczone przez SKODAJACKsrebrny metalik (ten jaśniejszy) i to chyba najpraktyczniejszy kolor który się nie brudzi.małem taki w maździe - po wywoskowaniu spokojnie 3 tygodnie bez czyszczenia nadwozia było.
Zamieszczone przez Tichyna marginesie ten czerwony (niemetaliczny) w połączeniu z czarnymi wstawkami mógłby bardzo ciekawie wyglądać...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Czarny jest naprawde ładny ! ale jeżdżę już 6,5 roku czarna Fabia combii ! Octavia Tour w srodku ma czarne obicia i dodatki więc jak wezmę SZARY SATIN a właściwie to taki stalowy to będzie ekstra kontrast :-) ps. srebrny tez jest ok ale na moim osiedlowym parkingu na 20 aut to 8 jest srebrnych i 8 czerwonych ! pozdrawiam, irka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez bassyA może zgłosi się do odpowiedzi użytkownik antracytowej skody.
Komentarz
-
-
Ja mam taki...Bardzo ładnie wygląda...po wyjechaniu z myjni. Jakbyś chciał żeby zawsze tak wyglądał to nie wiem co byłoby droższe: paliwo czy myjnia
Co do czarnego to chyba najlepiej, ale patrz wyżej.Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irka68ps. srebrny tez jest ok ale na moim osiedlowym parkingu na 20 aut to 8 jest srebrnych i 8 czerwonych ! pozdrawiam, irkaSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Dlatego mam zwykły nieogrzewany taki w sam raz i będzie srebrna.....może nawet się do waszego klubu wciągnę. 8)
[ Dodano: Sro 12 Sty, 11 16:04 ]
A słuchaj cie co prawda przymierzam się do O II FL ale zapytam w tym wątku
wynegocjowałem lakierowane lusterka- czy nie lepiej z tego zrezygnować i wziać listwy boczne nielakierowane( zamawiam doposażonego minta)
Komentarz
-
-
wachałem się przed zamówieniem natomiast później sobie pomyślałem, skoro tyle kasy pakuje w to auto to musi mi się w 100% podobać więc ostatecznie zamówiłem czerń magicznąNie ma konkurencji jezeli chodzi o urok i elegancię czarnego auta, inna sprawa że bede auto uzytkował jako taksówka no ale... czarny to czarny:P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffczarny jest super jak jest czysty ........ dramat ... co nie zmienia postaci rzeczy, ze obecna OI mam czarna i OII rowniez zamowilem czarna .... za duzo jest srebrnychsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
No ja już po zamówieniu wziałem srebrną. Akurat w mojej okolicy najwięcej jeźdżi tych beżowych i seledynowych - brrrrr, cóż de gustibus, ja generalnie używam ostro samochodów nie sa dla mnie bożkiem - czarny, również moim zdaniem najfajniejszy kolor byłby jednak dla mnie powodem zbyt wielu frustracji
. Teraz to tylko chciałbym żeby silnik sprawował się jak trzeba
Komentarz
-
-
A6 '98 Avant 2,8QT + C200 '95 Sport
Elementy z włókna węglowego (carbon fiber)
Komentarz
-
-
Ja też wziąłem czarnySrebrny jest bardzo praktyczny, ale oklepany, poza tym wg mnie lepszy do fabii, a nie do Octavii.
Jedyną alternatywą dla nas było beż cappuccino. Też dobrze się prezentuje i korzystnie wygląda z masą kurzu na karoserii
A bez dopłat do koloru to brałbym biały miałem taki w kilku autach i ogólnie wolałem ten kolor niż np ciemny granat.Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bassyKurde zaraz dojdziecie do tego ze skoda jest w ogóle oklepana i będe musiał subaru zakupicja codziennie widzę skodę co 100 m
a O1 nawet co 25 m
...ciężko o bardziej popularny model
...a jeśli chodzi o kolor to rzeczywiście chyba czarnych najmniej i wg mnie najładniej się prezentują ...jak są czyste
Komentarz
-
Komentarz